Mantelzorg Familias Nieuwsbrief
Familias
line
spacer
Kunt u deze nieuwsbrief niet zien klik hier
spacer
spacer
Doorsturen naar een vriend
spacer
spacer
12 juni 2019
spacer
line
spacer
Herinneringen ophalen: méér dan een vrolijk moment spacer
spacer
Herinneringen ophalen: méér dan een vrolijk moment

Samen herinneringen aan vroeger ophalen is een mooie manier om contact te maken met mensen met dementie, zegt Annemarie Bolder, die een app ter ondersteuning ontwikkelde. 'Ze ontlenen er zelfvertrouwen aan.' Ander voordeel: mantelzorgers krijgen er nieuwe energie van.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Magnushof: een warm bad spacer
spacer
Magnushof: een warm bad

De laatste column van Ria Beijersbergen ('Marie') uit Schagen over haar man, die leed aan dementie.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Een ander mens spacer
spacer
Een ander mens

Dementie gaat vaak gepaard met gedragsveranderingen, zoals boosheid, ongeremdheid of somberte. Dat maakt de zorg voor mantelzorgers extra zwaar. Hoe ga je om met veranderd gedrag?

lees verder
spacer
spacer
spacer
Een mantelzorger is ook maar een mens spacer
spacer
Een mantelzorger is ook maar een mens

Gevoelens van schaamte, schuld en spijt drukken zwaar op het gemoed van veel mantelzorgers. Wat helpt is erover te praten, zegt Anniek Kramer, auteur van het boek Steun en troost bij dementie. En vooral te beseffen: 'Je kunt als mens niet alles.'

lees verder
spacer
spacer
spacer
Lezers adviseren lezers: Vader vloekt door dementie spacer
spacer
Lezers adviseren lezers: Vader vloekt door dementie

Ik ben van huis uit gereformeerd opgegroeid. Mijn vader heeft dementie en sinds kort vloekt hij veel en hevig. Ik vind dat vreselijk en wil graag weten wat ik er aan kan doen.

lees verder
spacer
spacer
spacer
video spacer
spacer

Video: Dementie en wat nu?

Zes echtparen spreken over het leven met dementie. Vooral de periode vóór de diagnose is heel lastig geweest, met veel ruzie en spanningen.

spacer
spacer
spacer
  Agenda Laatste dinsdag van de maand Elke laatste dinsdag van de maand van 19.00 tot 20.30 uur in Sint Pancras Ondersteuningsgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie Elke week Dagactiviteit voor ouderen met geheugenproblemen in Heerhugowaard Elke twee maanden JOIN!: praatcafé voor mantelzorgers van jongere mensen met dementie Regio Noord-Kennemerland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio West-Friesland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio Noord-Holland Noord Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland
spacer
spacer
spacer
  Goed om te weten
spacer
spacer
spacer
spacer
Afmelden voor deze nieuwsbrief Reageren: info@netwerkdementie-nhn.nl
spacer
line
spacer

Dit is een uitgave van het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord. Redactie van deze editie: Hanneke van Straaten, Liesbeth Rijk, Jeroen Schiffer, Angelique Vlaar, Anneke Wienema (hoofdredactie), Krista Kroon (eindredactie). Zij vertegenwoordigen organisaties die zijn aangesloten bij het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord.

spacer