Mantelzorg Familias Nieuwsbrief
Familias
line
spacer
Kunt u deze nieuwsbrief niet zien klik hier
spacer
spacer
Doorsturen naar een vriend
spacer
spacer
24 augustus 2017
spacer
line
spacer
Geef uw mening over nieuwsbrief Familias spacer
spacer
Geef uw mening over nieuwsbrief Familias

De redactie van Familias wil graag weten wat haar lezers belangrijk vinden. Helpt u ons door enkele vragen te beantwoorden?

lees verder
spacer
spacer
spacer
Zo voorkom je uitdroging bij hitte spacer
spacer
Zo voorkom je uitdroging bij hitte

Tijdens hete dagen kunnen ouderen makkelijk uitdrogen. Bij sommige medicatie gaat dat extra snel. Het belangrijkste advies van arts Roel Bax: ga er als mantelzorger gezellig bij zitten, als je drinken serveert. Want zien drinken, doet drinken.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Wees ook trouw aan jezelf spacer
spacer
Wees ook trouw aan jezelf

De loyaliteit van mantelzorgers aan hun dierbaren is groot. Soms zo groot dat zij zichzelf tekort doen. Toch is loyaliteit niet hetzelfde als opoffering.

lees verder
spacer
spacer
spacer
De verzorger in het nauw spacer
spacer
De verzorger in het nauw

Bernadette Tijssens is mantelzorger van haar moeder, die dementie heeft. Bernadettes ouders wonen in een zorgcentrum in Alkmaar.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Wat zou u doen? Lezers adviseren lezers. Heeft mijn moeder dementie? spacer
spacer
Wat zou u doen? Lezers adviseren lezers. Heeft mijn moeder dementie?

Ik maak me grote zorgen over mijn moeder. Ze gedraagt zich vaak heel anders dan normaal en het wisselt ook regelmatig. Ik vraag me af of het dementie kan zijn, maar hoe kom ik daar achter?

lees verder
spacer
spacer
spacer
video spacer
spacer

Video: Omgaan met een veranderende werkelijkheid

Mensen met dementie beleven de werkelijkheid anders. Hoe ver kun je als mantelzorger daarin meegaan?

spacer
spacer
spacer
  Agenda Elke week Zwemmen voor mensen met geheugenproblemen in de Duikerdel in Noord-Scharwoude Elke week Dagactiviteit voor ouderen met geheugenproblemen in Heerhugowaard Elke week JOIN!: praatcafé voor mantelzorgers van jongere mensen met dementie Regio Noord-Kennemerland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio West-Friesland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio Noord-Holland Noord Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland
spacer
spacer
spacer
  Goed om te weten Kleindochter Barbara houdt contact met haar oma met dementie Pas het dagritme aan voor betere nachtrust Tips voor een dagje weg Naar Texel op vakantie voor mensen met geheugenproblemen Mantelzorgboete voor AOW van tafel Vrijstelling sollicitatieplicht bij mantelzorg
spacer
spacer
spacer
spacer
Afmelden voor deze nieuwsbrief Reageren: info@netwerkdementie-nhn.nl
spacer
line
spacer

Dit is een uitgave van het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord. Redactie van deze editie: Tine Boeve, Angelique Vlaar, Gerda Groot, Liesbeth Rijk, Jeroen Schiffer, Evelien Klein-Schaarsberg, Anneke Wienema (hoofdredactie), Krista Kroon (eindredactie). Zij vertegenwoordigen organisaties die zijn aangesloten bij het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord.

spacer