Mantelzorg Familias Nieuwsbrief
Familias
line
spacer
Kunt u deze nieuwsbrief niet zien klik hier
spacer
spacer
Doorsturen naar een vriend
spacer
spacer
17 augustus 2016
spacer
line
spacer
Aan depressie valt veel te doen spacer
spacer
Aan depressie valt veel te doen

Depressie wordt bij mensen met dementie niet altijd opgemerkt, omdat veel kenmerken lijken op die van dementie. Toch is dat belangrijk, want een depressie kan goed worden aangepakt. 'Ga iets ondernemen.'

lees verder
spacer
spacer
spacer
'Je krijgt weer even lucht' spacer
spacer
'Je krijgt weer even lucht'

Respijtzorg is tijdelijke hulp, waardoor mantelzorgers even pauze kunnen nemen van het zorgen. Het varieert van een paar uur oppas thuis tot langdurig verblijf in een logeerhuis. Willem Goudsmit uit Zwanenburg heeft daar goede ervaringen mee.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Dementie-vriendelijke woninginrichting spacer
spacer
Dementie-vriendelijke woninginrichting

Kleine aanpassingen in huis kunnen veel verschil maken voor mensen met dementie. Op verwijzing van Geriant komt de ergotherapeut langs voor advies op maat. Ergotherapeut Nienke Hulspas vertelt.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Wat zou u doen? Lezers adviseren lezers spacer
spacer
Wat zou u doen? Lezers adviseren lezers

Sinds mijn vrouw een vorm van dementie heeft wil ze eigenlijk niets meer doen. Ze zit maar in haar stoel, zegt weinig en heeft bijna nergens zin in. Ik vind dit treurig om te zien en kan er ook slecht tegen. Wat kan ik in hemelsnaam doen?

lees verder
spacer
spacer
spacer
De aarde roept spacer
spacer
De aarde roept

Bernadette Tijssens is mantelzorger van haar moeder, die dementie heeft. Bernadettes ouders wonen in een zorgcentrum in Alkmaar.

lees verder
spacer
spacer
spacer
video spacer
spacer

Video: Wat doet de ziekte van Alzheimer?

Wat doet de ziekte van Alzheimer? En hoe kunnen we de ziekte uiteindelijk bestrijden? Film van onderzoeker Wiep Scheper van het VUmc.

spacer
spacer
spacer
  Agenda 6 sept. Voorlichtingsbijeenkomst om 10.30 uur: Zwemmen voor mensen met geheugenproblemen in De Duikerdel in Noord-Scharwoude. 11 okt. Stedelijk Museum Alkmaar; rondleiding voor mensen met geheugenproblemen. Data en programma Alzheimer Cafés in de regio JOIN!: praatcafé voor mantelzorgers van jongere mensen met dementie
spacer
spacer
spacer
  Goed om te weten Boek: ‘Met 70 over de snelweg. Als je ouders zorgen gaan geven’. Psycholoog Yvonne Prins geeft handvatten voor mantelzorgers: wat kun je doen en hoe houd je het vol? ‘Handig bij dementie; minder geheugen, meer gevoel’: praktisch boek toont hoe je kunt omgaan met het toenemende gevoelsleven van mensen met dementie Mensen met dementie kunnen nog van alles leren. Boek ‘(Op)nieuw geleerd, oud gedaan’ geeft tips Brochure ‘Dementie? En nu?' van Alzheimer Nederland biedt praktische informatie over omgaan met dementie Boek: ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie, met ruim 60 ideeën om samen te genieten’. ‘Dementiegame’: interactief spel waarmee mantelzorgers en familieleden kennis opdoen over dementie Ook bij gevorderde dementie genieten mensen nog van muziek die ze van vroeger kennen. Het boek ‘Belevingsconcert’ helpt bijeenkomsten te organiseren met muziek en zang voor mensen met dementie
spacer
spacer
spacer
spacer
Afmelden voor deze nieuwsbrief Reageren: info@netwerkdementie-nhn.nl
spacer
line
spacer

Dit is een uitgave van het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord. Redactie van deze editie: Tine Boeve, Pascalle Schmitz, Gerda Groot, Liesbeth Rijk, Evelien Klein-Schaarsberg, Anneke Wienema (hoofdredactie), Krista Kroon (eindredactie). Zij vertegenwoordigen organisaties die zijn aangesloten bij het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord.

spacer