Mantelzorg Familias Nieuwsbrief
Familias
line
spacer
Kunt u deze nieuwsbrief niet zien klik hier
spacer
spacer
Doorsturen naar een vriend
spacer
spacer
maart 2017
spacer
line
spacer
Welkom namens Woonzorggroep Samen bij Familias spacer
spacer
Welkom namens Woonzorggroep Samen bij Familias

Hierbij ontvangt u Familias, de nieuwsbrief voor mantelzorgers van mensen met dementie. U krijgt Familias omdat u ingeschreven staat bij Woonzorggroep Samen als familie en/of mantelzorger van uw naaste met dementie.

lees verder
spacer
spacer
spacer
De belangen professioneel behartigd spacer
spacer
De belangen professioneel behartigd

Als iemand door dementie geen beslissingen meer kan nemen, wordt er een mentor en/of een bewindvoerder aangesteld. Soms is er geen familie die de taak op zich kan nemen. Dan is een professionele bewindvoerder een mogelijkheid.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Informatie kun je beter doseren spacer
spacer
Informatie kun je beter doseren

Wie te maken krijgt met dementie, heeft zeeën aan informatie tot zijn beschikking. Maar die kun je het beste gedoseerd tot je nemen, zegt Addy de Mooij van Geriant. In verschillende fases van de ziekte hebben mensen met dementie en hun mantelzorgers behoefte aan verschillende informatie.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Fasen spacer
spacer
Fasen

Bernadette Tijssens is mantelzorger van haar moeder, die dementie heeft. Bernadettes ouders wonen in een zorgcentrum in Alkmaar.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Wat zou u doen? Lezers adviseren lezers. Eigen bijdrage spacer
spacer
Wat zou u doen? Lezers adviseren lezers. Eigen bijdrage

'Mijn vrouw lijdt al jaren aan Alzheimer en wordt binnenkort opgenomen in een verpleeghuis. Ik ben zo bang dat ik mijn huis moet verkopen om dit te betalen. Klopt dit?' Klaas van Gemeren

lees verder
spacer
spacer
spacer
video spacer
spacer

Video: Overeind blijven in moeilijke tijden

Film in de serie Dilemma's bij dementie. Hoe mantelzorgers omgaan met dagelijkse moeilijkheden.

spacer
spacer
spacer
  Agenda Elke week Zwemmen voor mensen met geheugenproblemen in de Duikerdel in Noord-Scharwoude Elke week Dagactiviteit voor ouderen met geheugenproblemen in Heerhugowaard Elke week JOIN!: praatcafé voor mantelzorgers van jongere mensen met dementie Elke week Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio Noord-Kennemerland Elke week Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio West-Friesland Elke week Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio Noord-Holland Noord
spacer
spacer
spacer
  Goed om te weten Vier handige apps voor mensen met dementie en hun naasten Boek: ‘Leven en liefhebben met dementie; praktische gids voor de eerste tijd na de diagnose’ ‘Ik weet nog goed...’ Boek met voorleesverhalen en activiteiten voor mensen met beginnende dementie De Engelse Android-app A Walk Through Dementia laat je ervaren hoe het dagelijks leven kan zijn met dementie.
spacer
spacer
spacer
spacer
Afmelden voor deze nieuwsbrief Reageren: info@netwerkdementie-nhn.nl
spacer
line
spacer

Dit is een uitgave van het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord. Redactie van deze editie: Tine Boeve, Angelique Vlaar, Gerda Groot, Liesbeth Rijk, Evelien Klein-Schaarsberg, Anneke Wienema (hoofdredactie), Krista Kroon (eindredactie). Zij vertegenwoordigen organisaties die zijn aangesloten bij het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord.

spacer