Mantelzorg Familias Nieuwsbrief
Familias
line
spacer
Kunt u deze nieuwsbrief niet zien klik hier
spacer
spacer
Doorsturen naar een vriend
spacer
spacer
17 november 2022
spacer
line
spacer
Cultureel programma: ‘Dementie… en toch een fijne dag!’ spacer
spacer
Cultureel programma: ‘Dementie… en toch een fijne dag!’

Theater Cool kunst en cultuur heeft een programma voor mensen met dementie en hun naasten. Met onder meer zang, een film en een optreden van Adelheid Roosen. Het programma is ontwikkeld door de doelgroep zelf.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Column: Wanneer thuis wonen niet meer kan spacer
spacer
Column: Wanneer thuis wonen niet meer kan

Iedereen gaat anders om met dementie. Dat ziet Daniëlle Geijs, casemanager bij Stichting Evean, dagelijks om zich heen. Ze vertelt verhalen uit haar praktijk.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Mooie kerst voor iedereen spacer
spacer
Mooie kerst voor iedereen

Hoe maak je van Kerstmis een feest voor iedereen, óók voor je geliefde met dementie? Het advies: vier het zoals het vroeger werd gevierd.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Wat te doen met die emoties? spacer
spacer
Wat te doen met die emoties?

Angst, verdriet, boosheid, wanhoop; het zijn menselijke emoties die iedereen kent. Ook mensen met dementie. Door de dementie komen gevoelens echter sneller boven water of zijn heftiger. Hoe ga je daar als mantelzorger mee om en wat doe je met je eigen gevoelens?

lees verder
spacer
spacer
spacer
Kan ik geheugenklachten van mijn partner met de huisarts bespreken? spacer
spacer
Kan ik geheugenklachten van mijn partner met de huisarts bespreken?

Mijn man vertelt de huisarts andere dingen dan de (geheugen)klachten die hij eigenlijk heeft, kan ik zonder mijn man zijn klachten met de huisarts bespreken? Diana O.

lees verder
spacer
spacer
spacer
video spacer
spacer

Video: Langer thuis met dementie

Volgens de overheid blijven mensen met dementie het liefst thuis wonen. Daarom worden er geen verpleeghuizen meer gebouwd. Maar wat betekent dit voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? Is er thuis voldoende hulp voor hen?

spacer
spacer
spacer
  Agenda Elke twee maanden JOIN!: praatcafé voor mantelzorgers van jongere mensen met dementie Regio Alkmaar Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio West-Friesland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio Noord-Holland Noord Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Iedere 3e maandag van de maand De Onvergetelijke Kookclub Julianadorp Iedere vierde maandag van de maand De Onvergetelijke Kookclub Stede Broeck 30 november 2022 POW WOW theatervoorstelling met korting (vouchercode ONTMOETING). Locatie: Theater de Vest in Alkmaar.
spacer
spacer
spacer
  Goed om te weten Gedragsverandering door dementie: bespreek het eerder met de dokter Als mensen zich onbedoeld uitkleden, krijgen ze vaak een ‘plukpak’ aan. Een mantelzorger ontwierp een pak dat eruitziet als normale kleding Dementiemonitor 2022: mantelzorger van naaste in verpleeghuis voelt zich meer belast Podcast Dementie in de familie: wat doet dementie met naasten? Herkenning, tips en inspiratie
spacer
spacer
spacer
spacer
Afmelden voor deze nieuwsbrief Reageren: info@netwerkdementie-nhn.nl
spacer
line
spacer

Dit is een uitgave van het Platform Dementie Noord-Holland Noord en Geriant. Redactie van deze editie: Trees Berkhout, Daniëlle Geijs, Nadja Schelvis (hoofdredactie) en Krista Kroon (eindredactie). Zij vertegenwoordigen organisaties die zijn aangesloten bij het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord.

spacer