Mantelzorg Familias Nieuwsbrief
Familias
line
spacer
Kunt u deze nieuwsbrief niet zien klik hier
spacer
spacer
Doorsturen naar een vriend
spacer
spacer
3 november 2017
spacer
line
spacer
Brandveilig thuis wonen spacer
spacer
Brandveilig thuis wonen

Door dementie ontstaan soms brand-gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld door een smeulende sigaret in bed. Hoe kun je als mantelzorger het risico op brand verkleinen?

lees verder
spacer
spacer
spacer
Adempauze dankzij vrijwilligers spacer
spacer
Adempauze dankzij vrijwilligers

Zorgen voor iemand met dementie is vaak intensief. Bezoek door een vrijwilliger geeft mantelzorgers de kans ook eens vrijaf te nemen.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Bonje door dementie spacer
spacer
Bonje door dementie

Soms vertoont een partner met dementie zonder opzet ronduit hinderlijk gedrag. Je ergert je groen en geel en steekt dat niet onder stoelen of banken. Hoe ga je als mantelzorger om met irritaties?

lees verder
spacer
spacer
spacer
Dag Pa spacer
spacer
Dag Pa

Bernadette Tijssens is mantelzorger van haar moeder, die dementie heeft. Bernadettes ouders woonden tot voor kort allebei in een zorgcentrum in Alkmaar.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Wat zou u doen? Lezers adviseren lezers spacer
spacer
Wat zou u doen? Lezers adviseren lezers

Ik zie enorm op tegen de feestdagen omdat mijn moeder dementie heeft en het daardoor altijd erg ingewikkeld is. Wie heeft er tips om deze dagen goed door te komen? Jaap van Komen

lees verder
spacer
spacer
spacer
video spacer
spacer

Video: Hoe ga je om met iemand met dementie?

Tips van deskundige Annemarie Schouten hoe je prettig kunt omgaan met iemand met dementie. Wat kun je het beste doen en wat liever niet? En hoe ga je ermee om als iemand met dementie je niet meer herkent? In dit filmpje legt ze het uit.

spacer
spacer
spacer
  Agenda Elke week Dagactiviteit voor ouderen met geheugenproblemen in Heerhugowaard Elke week JOIN!: praatcafé voor mantelzorgers van jongere mensen met dementie Regio Noord-Kennemerland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio West-Friesland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio Noord-Holland Noord Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland
spacer
spacer
spacer
  Goed om te weten Boek ‘Zolang ik er ben’: beschreven vanuit zes mensen met Alzheimer en met reacties van deskundigen op dilemma’s Apparaat dat helpt bij veilige inname van medicatie Gratis onafhankelijke cliëntondersteuning voor mantelzorgers ‘Dementievriendelijke’ uitvaartonderneming in Alkmaar Online training voor mantelzorgers van mensen met dementie: Omgaan met veranderend gedrag
spacer
spacer
spacer
spacer
Afmelden voor deze nieuwsbrief Reageren: info@netwerkdementie-nhn.nl
spacer
line
spacer

Dit is een uitgave van het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord. Redactie van deze editie: Tine Boeve, Angelique Vlaar, Gerda Groot, Liesbeth Rijk, Jeroen Schiffer, Evelien Klein-Schaarsberg, Anneke Wienema (hoofdredactie), Krista Kroon (eindredactie). Zij vertegenwoordigen organisaties die zijn aangesloten bij het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord.

spacer