Mantelzorg Familias Nieuwsbrief
Familias
line
spacer
Kunt u deze nieuwsbrief niet zien klik hier
spacer
spacer
Doorsturen naar een vriend
spacer
spacer
16 januari 2018
spacer
line
spacer
Met dementie vrijwilligerswerk doen spacer
spacer
Met dementie vrijwilligerswerk doen

Mensen met beginnende dementie vallen vaak in een gat. Ze werken niet meer, maar willen wel graag iets nuttigs doen. Het project DemenTalent Hoorn helpt hen aan vrijwilligerswerk. 'Ik heb weer wat te vertellen als ik thuiskom.'

lees verder
spacer
spacer
spacer
Niet meer achter het stuur spacer
spacer
Niet meer achter het stuur

Afstand doen van het autorijden is een van de pijnlijkste beslissingen in het leven van iemand met dementie. Mensen zijn in één klap hun gevoel van vrijheid kwijt.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Ervaringen delen rond dementie bij verstandelijke beperking spacer
spacer
Ervaringen delen rond dementie bij verstandelijke beperking

Ook mensen met een verstandelijke beperking krijgen dementie. Bij het Syndroom van Down openbaart de dementie zich zelfs op jonge leeftijd. Bij ontmoetingsplek de Dementietafel kunnen mantelzorgers informatie en ervaringen uitwisselen.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Het theezakje spacer
spacer
Het theezakje

Bernadette Tijssens is mantelzorger van haar moeder, die dementie heeft en in een zorgcentrum in Alkmaar woont. Dit is haar laatste weblog voor Familias.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Wat zou u doen? Lezers adviseren lezers spacer
spacer
Wat zou u doen? Lezers adviseren lezers

Mijn partner vertelt wel honderd keer hetzelfde verhaal. Dat irriteert me soms enorm. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

lees verder
spacer
spacer
spacer
video spacer
spacer

Video: Lerend vermogen bij dementie

Ook mensen met dementie kunnen nieuwe dingen leren. Zo leerde Leen Sneeuw fietsnavigatie te gebruiken, waarmee hij weer zelfstandig op pad kan.

spacer
spacer
spacer
  Agenda 19 april 2018, 19-21.30 uur in Mare Nostrum in Alkmaar Dementietafel voor mantelzorgers van mensen met dementie en een verstandelijke beperking. Elke week Dagactiviteit voor ouderen met geheugenproblemen in Heerhugowaard Elke week JOIN!: praatcafé voor mantelzorgers van jongere mensen met dementie Regio Noord-Kennemerland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio West-Friesland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio Noord-Holland Noord Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland
spacer
spacer
spacer
  Goed om te weten Acht tips: zo neem je tijd voor jezelf Benieuwd naar tips en ervaringen van anderen? Kijk op het forum van Alzheimer Nederland Help zelf mee aan hersenonderzoek en vergroot de kans dat dementie genezen kan gaan worden Boek Mist: indringend beeld van het leven met een jonge partner met dementie Wegwijzer Mantelzorg van Mezzo helpt (beginnende) mantelzorgers op weg Keuzewijzer Thuistechnologie: overzicht van slimme technologie voor mensen met dementie
spacer
spacer
spacer
spacer
Afmelden voor deze nieuwsbrief Reageren: info@netwerkdementie-nhn.nl
spacer
line
spacer

Dit is een uitgave van het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord. Redactie van deze editie: Tine Boeve, Angelique Vlaar, Gerda Groot, Liesbeth Rijk, Jeroen Schiffer, Evelien Klein-Schaarsberg, Anneke Wienema (hoofdredactie), Krista Kroon (eindredactie). Zij vertegenwoordigen organisaties die zijn aangesloten bij het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord.

spacer