Mantelzorg Familias Nieuwsbrief
Familias
line
spacer
Kunt u deze nieuwsbrief niet zien klik hier
spacer
spacer
Doorsturen naar een vriend
spacer
spacer
17 april 2019
spacer
line
spacer
Oplossingen van de bank spacer
spacer
Oplossingen van de bank

Pincode kwijt, pas geblokkeerd, geld vergeten? Veel banken houden rekening met mensen met dementie. Zo traint de Rabobank al haar medewerkers in dementievriendelijkheid. Ook is er een aantal diensten als extra ondersteuning. 'We proberen het samen op te lossen.'

lees verder
spacer
spacer
spacer
Verklaringen spacer
spacer
Verklaringen

Marie is mantelzorger van haar man, die dementie heeft. Ze wonen in Schagen.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Mantelzorger durf te leven! spacer
spacer
Mantelzorger durf te leven!

Een eigen leven leiden naast de zorg voor je partner met dementie is belangrijk. Toch valt dit niet altijd mee. Mantelzorgers voelen zich vaak schuldig als zij daadwerkelijk voor hun eigen geluk gaan.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Wat zou u doen? Deze keer: mijn man valt de laatste maanden enorm af spacer
spacer
Wat zou u doen? Deze keer: mijn man valt de laatste maanden enorm af

Mijn man heeft dementie en valt de laatste maanden enorm af. Ik maak me zorgen en vraag me af of ik er wat aan kan doen.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Dementie kent vele gezichten spacer
spacer
Dementie kent vele gezichten

De meeste mensen met dementie hebben de ziekte van Alzheimer. Maar er zijn meer vormen. Zoals vasculaire dementie, Lewy Body- en frontotemporale dementie. Wat zijn kenmerken?

lees verder
spacer
spacer
spacer
video spacer
spacer

Video: Om die liefde gaat het

Portret van een echtpaar: de voormalige dominee Pieter, die Alzheimer heeft, en zijn vrouw Barbara. Hun zoon maakte een tweedelige documentaire.

spacer
spacer
spacer
  Agenda Laatste dinsdag van de maand Elke laatste dinsdag van de maand van 19.00-20.30 uur in Sint Pancras Ondersteuningsgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie Elke week Dagactiviteit voor ouderen met geheugenproblemen in Heerhugowaard Elke twee maanden JOIN!: praatcafé voor mantelzorgers van jongere mensen met dementie Regio Noord-Kennemerland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio West-Friesland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio Noord-Holland-Noord Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland
spacer
spacer
spacer
  Goed om te weten Hoe leg je aan kinderen uit wat dementie is? Gezellige activiteiten voor Koningsdag Met deze filmpjes doe je makkelijk beweegoefeningen Autorijden en dementie – handige informatie Veel informatie, hulp en troost op Dementie.nl Hoe is het om dementie te hebben? Bekijk het filmpje ‘Weet je dat niet meer?’
spacer
spacer
spacer
spacer
Afmelden voor deze nieuwsbrief Reageren: info@netwerkdementie-nhn.nl
spacer
line
spacer

Dit is een uitgave van het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord. Redactie van deze editie: Hanneke van Straaten, Liesbeth Rijk, Jeroen Schiffer, Angelique Vlaar, Anneke Wienema (hoofdredactie), Krista Kroon (eindredactie). Zij vertegenwoordigen organisaties die zijn aangesloten bij het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord.

spacer