Mantelzorg Familias Nieuwsbrief
Familias
line
spacer
Kunt u deze nieuwsbrief niet zien klik hier
spacer
spacer
Doorsturen naar een vriend
spacer
spacer
1 juli 2020
spacer
line
spacer
Het brein wil prikkels, ook bij dementie spacer
spacer
Het brein wil prikkels, ook bij dementie

Vanwege de corona-epidemie zijn dagbestedingscentra gesloten en blijft bezoek thuis. Mensen met dementie ervaren zo minder prikkels. Voor even is dat prima, maar als die situatie te lang duurt ontstaat een risico op ‘onderprikkeling’.

lees verder
spacer
spacer
spacer
‘Knuffels kunnen nog steeds niet’ spacer
spacer
‘Knuffels kunnen nog steeds niet’

In het Alzheimer Cafe Texel delen mantelzorgers hun ervaringen. Vrijwilligster Margreet Berndsen tekent ze op. Nu in Coronatijd beschrijft ze andere ervaringen.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Bij twijfel: vraag een coronatest spacer
spacer
Bij twijfel: vraag een coronatest

Je partner met dementie heeft keelpijn, hoest en is koortsig. Zou het corona kunnen zijn? Sinds 1 juni 2020 kan iedereen met klachten zich laten testen op de ziekte.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Lezers adviseren lezers: Maakt mijn partner ‘misbruik’ van zijn dementie? spacer
spacer
Lezers adviseren lezers: Maakt mijn partner ‘misbruik’ van zijn dementie?

Ik heb het gevoel dat mijn partner ’misbruik’ maakt van zijn beginnende dementie. Herkent iemand dat? A. Koningsbrugge

lees verder
spacer
spacer
spacer
Een goede dagindeling helpt spacer
spacer
Een goede dagindeling helpt

Door dagelijkse rituelen iets aan te passen, kan het leven met dementie een stuk makkelijker verlopen. Casemanager Lea Immen vertelt hoe je samen prettig de dag doorkomt. ‘Als je eenmaal een goed ritme gevonden hebt, maakt dat het leven aangenamer voor allebei.’

lees verder
spacer
spacer
spacer
video spacer
spacer

Video: Veranderende relaties door dementie

Door dementie worden gesprekken en sociale activiteiten lastiger. Deskundigen geven tips hoe je toch met elkaar in contact kunt blijven.

spacer
spacer
spacer
  Agenda Elke twee maanden JOIN!: praatcafé voor mantelzorgers van jongere mensen met dementie Regio Alkmaar Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio West-Friesland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio Noord-Holland Noord Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland
spacer
spacer
spacer
  Goed om te weten Communiceren over corona met mensen met dementie Doorleefplan biedt houvast om zo gezond en zinvol mogelijk te leven met dementie De app ‘Dat ben ik’ helpt gesprek aanknopen met iemand die dementie heeft
spacer
spacer
spacer
spacer
Afmelden voor deze nieuwsbrief Reageren: info@netwerkdementie-nhn.nl
spacer
line
spacer

Dit is een uitgave van het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord. Redactie van deze editie: Hanneke van Straaten, Liesbeth Rijk, Jeroen Schiffer, Angelique Vlaar, Gertruud Bakker, Angela Bruin, Anneke Wienema (hoofdredactie), Krista Kroon (eindredactie). Zij vertegenwoordigen organisaties die zijn aangesloten bij het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord.

spacer