Mantelzorg Familias Nieuwsbrief
Familias
line
spacer
Kunt u deze nieuwsbrief niet zien klik hier
spacer
spacer
Doorsturen naar een vriend
spacer
spacer
16 maart 2023
spacer
line
spacer
Mantelzorgcentrum helpt bij alle vragen spacer
spacer
Mantelzorgcentrum helpt bij alle vragen

Het Mantelzorgcentrum kan helpen bij vragen, of het nu gaat om regelzaken, respijtzorg of andere mogelijkheden om je last te verlichten. Soms helpt zo’n gesprek om moeilijke situaties in beweging te krijgen, vertelt consulent Marianne Weel.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Wat te doen bij doorwaakte nachten? spacer
spacer
Wat te doen bij doorwaakte nachten?

Wat te doen bij doorwaakte nachten? Mensen met dementie raken soms het dag- en nachtritme kwijt. Ze staan bijvoorbeeld midden in de nacht op om naar hun werk te gaan. Voor mantelzorgers kan dit nachtelijk dwalen uitputtend zijn. Wat kun je eraan doen?

lees verder
spacer
spacer
spacer
Zorgliefde spacer
spacer
Zorgliefde

Cynthia Poen werkt bij ViVa! Zorggroep. Ze tekent verhalen op over bijzondere mensen die ze tegenkomt. Deze column is een fragment uit haar bundel Zorgliefde.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Passief op de bank zitten spacer
spacer
Passief op de bank zitten

Patiënten met dementie worden vaak initiatiefloos en passief. Ze doen niet wat ze zich voornemen om te doen, ruimen hun spullen niet op of zitten urenlang met een krant in een stoel. Voor mantelzorgers is dat zwaar.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Lezersvraag: mijn man eet en drinkt te veel spacer
spacer
Lezersvraag: mijn man eet en drinkt te veel

Mijn echtgenoot eet en drinkt nu veel meer. Het lijkt alsof hij geen rem meer heeft. Moet ik hier iets van zeggen of moet ik hem hierin beperken?

lees verder
spacer
spacer
spacer
video spacer
spacer

Video: Omgaan met vergeetachtigheid

Marjolein de Visser geeft tips voor de omgang met mensen met dementie. Zoals: vraag niet naar iets wat ze niet meer weten, maar haak in op wat ze vertellen.

spacer
spacer
spacer
  Agenda Elke twee maanden JOIN!: praatcafé voor mantelzorgers van jongere mensen met dementie Regio Alkmaar Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio West-Friesland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio Noord-Holland Noord Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Iedere 3e maandag van de maand De Onvergetelijke Kookclub Julianadorp Iedere vierde maandag van de maand De Onvergetelijke Kookclub Stede Broeck Vanaf maandag 3 april Elke maandag 10.30-13.00: Odense huis in buurthuis Mare Nostrum. Bijeenkomsten voor mensen met dementie en mantelzorgers. Deelname is gratis, inclusief koffie en soep. Bel voor meer informatie: Halima Ouhris, 06-20 28 52 21
spacer
spacer
spacer
  Goed om te weten Help Familias te verbeteren! Vul hier de vragenlijst in De Mantelzorgpodcast: informatie en inspiratie voor elke mantelzorger Nieuw: online gespreksgroepen voor mantelzorgers over dementie Tips voor mantelzorgers van ouderen met een migratieachtergrond Organisaties onderzoeken betere diagnose bij dementie
spacer
spacer
spacer
spacer
Afmelden voor deze nieuwsbrief Reageren: info@netwerkdementie-nhn.nl
spacer
line
spacer

Dit is een uitgave van het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord. Redactie van deze editie: Trees Berkhout, Daniëlle Geijs, Manon Dertien, Nadja Schelvis (hoofdredactie) en Krista Kroon (eindredactie). Zij vertegenwoordigen organisaties die zijn aangesloten bij het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord.

spacer