Mantelzorg Familias Nieuwsbrief
Familias
line
spacer
Kunt u deze nieuwsbrief niet zien klik hier
spacer
spacer
Doorsturen naar een vriend
spacer
spacer
26 januari 2023
spacer
line
spacer
De invloed van onze gedachten spacer
spacer
De invloed van onze gedachten

Niet het gedrag van de ander geeft ons een vervelend gevoel, maar onze eigen gedachten hierover. Door je hiervan bewust te worden, begrijp je jezelf en je naaste met dementie beter.

lees verder
spacer
spacer
spacer
‘Robot Tessa was een fijn maatje voor mijn moeder’ spacer
spacer
‘Robot Tessa was een fijn maatje voor mijn moeder’

Alleenwonende mensen met dementie kunnen wel wat hulp gebruiken om zich thuis te blijven redden. Technologie, zoals de zorgrobot Tessa, kan uitkomst bieden. ‘Tessa gaf het leven van mijn moeder meer structuur en gaf mij meer rust.’

lees verder
spacer
spacer
spacer
Lezersvraag: fantasieverhalen corrigeren of laten gaan? spacer
spacer
Lezersvraag: fantasieverhalen corrigeren of laten gaan?

Mijn partner vertelt dingen die niet gebeurd zijn. Moet ik hem daarop wijzen of het maar zo laten?

lees verder
spacer
spacer
spacer
Zien eten doet eten spacer
spacer
Zien eten doet eten

Hoe kun je iemand met dementie verleiden om genoeg te eten en drinken? Ergotherapeut Annelies van de Weter geeft tips. Zoals met elkaar het eten klaarmaken, zorgen voor goed zichtbaar servies en samen eten. En: bijtijds advies vragen hoe iemand zelf veilig kan blijven koken.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Wim en zijn viool spacer
spacer
Wim en zijn viool

Iedereen gaat anders om met dementie. Dat ziet Marise Kraaijeveld, casemanager bij Geriant, dagelijks. Ze vertelt verhalen uit haar praktijk.

lees verder
spacer
spacer
spacer
video spacer
spacer

Video: Accepteren van risico’s bij dementie

Accepteren van risico’s bij dementie Een gesprek met Freek Gillissen op het VUmc Alzheimercentrum over de risico’s die dementie met zich meebrengt op het gebied van geldzaken.

spacer
spacer
spacer
  Agenda Elke twee maanden JOIN!: praatcafé voor mantelzorgers van jongere mensen met dementie Regio Alkmaar Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio West-Friesland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio Noord-Holland Noord Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Iedere 3e maandag van de maand De Onvergetelijke Kookclub Julianadorp Iedere vierde maandag van de maand De Onvergetelijke Kookclub Stede Broeck Mee-Zing-Kring in theater Cool te Heerhugowaard De Mee-Zing-Kring (voorheen Zingcirkel) staat onder leiding van zorgzangeres Janina Greven en wordt muzikaal begeleid door Cor Dol. Door samen te zingen ontstaat er volop plezier, verbinding tussen mensen in de regio én daarnaast ook met de verloren geraakte mentale en fysieke vermogens.
spacer
spacer
spacer
  Goed om te weten Energieplafond voor mantelzorgwoning nog onduidelijk Spel “mens vergeet mij niet”. Een vragen- en opdrachtenspel om op een laagdrempelige manier vragen aan de persoon met dementie te stellen zodat er weer een connectie kan ontstaan met elkaar. Maartje maakt tekeningen van mensen met dementie. Tijdens haar werk in het verpleeghuis maakt Maartje tekeningen bij de mooie momenten die haar raken: “1 minuut-verhalen” Dementie Mantelzorg Monitor 2022 Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland heeft daarom dit voorjaar onderzoek gedaan om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Resultaten Totaal van Noord Holland Noord. Dementie Mantelzorg Monitor 2022. Resultaten landelijk. Dementie Mantelzorg Monitor 2022. Alle Regionale rapporten.
spacer
spacer
spacer
spacer
Afmelden voor deze nieuwsbrief Reageren: info@netwerkdementie-nhn.nl
spacer
line
spacer

Dit is een uitgave van het Platform Dementie Noord-Holland Noord en Geriant. Redactie van deze editie: Trees Berkhout, Marise Kraaijeveld, Manon Dertien, Nadja Schelvis (hoofdredactie) en Krista Kroon (eindredactie). Zij vertegenwoordigen organisaties die zijn aangesloten bij het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord.

spacer