Mantelzorg Familias Nieuwsbrief
Familias
line
spacer
Kunt u deze nieuwsbrief niet zien klik hier
spacer
spacer
Doorsturen naar een vriend
spacer
spacer
11 maart 2021
spacer
line
spacer
Van partner naar hulpverlener spacer
spacer
Van partner naar hulpverlener

Door dementie veranderen relaties. In plaats van partner word je hulpverlener, in plaats van kind een beschermende ouder. Hoe om te gaan met die nieuwe ongevraagde rol?

lees verder
spacer
spacer
spacer
‘Neem pijn altijd serieus’ spacer
spacer
‘Neem pijn altijd serieus’

Veel mensen met dementie hebben een verstoorde pijnbeleving. Ze geven hun pijn niet goed meer aan. Hoe kun je als mantelzorger pijn herkennen? En wat kun je eraan doen?

lees verder
spacer
spacer
spacer
Onzekere tijden spacer
spacer
Onzekere tijden

Margreet Berndsen is vrijwilligster in Alzheimer Café Texel. Door corona is dat al een jaar dicht.

lees verder
spacer
spacer
spacer
‘De diagnose had een lange aanloop’ spacer
spacer
‘De diagnose had een lange aanloop’

Dementie is een aandoening die langzaam verergert. Daardoor staan mantelzorgers telkens weer voor nieuwe vragen. Wegwijzerdementie.nl biedt in elke fase informatie: hoe kun je hiermee omgaan en waar vind je hulp? Deze keer: de diagnose.

lees verder
spacer
spacer
spacer
Lezers adviseren lezers: Hoe deel ik mijn overbelast-zijn met familie? spacer
spacer
Lezers adviseren lezers: Hoe deel ik mijn overbelast-zijn met familie?

Ik houd de zorg voor mijn moeder bijna niet meer vol. Hoe bespreek ik dat met familie? Khadija El Ahmadi

lees verder
spacer
spacer
spacer
Moe door mantelzorg? Dit kun je ertegen doen spacer
spacer
Moe door mantelzorg? Dit kun je ertegen doen

Veel mantelzorgers van mensen met dementie hebben last van moeheid en overbelasting. ‘Het vermoeiendste is dat ik mijn zorgen niet van me af kan zetten’, vertelt mantelzorger Marry Oliemans. Maak daarom vaker gebruik van de ondersteuning die er is, adviseert wijkverpleegkundige Tamara van Veldhoven.

lees verder
spacer
spacer
spacer
video spacer
spacer

Video: Diagnose dementie op jonge leeftijd

Moniek Bloemen kreeg op haar 54e de diagnose dementie. Hoe staat zij in het leven? Ze vertelt erover aan een groep zorgprofessionals.

spacer
spacer
spacer
  Agenda 18 maart van 9.00-15.00 uur Digitaal congres voor naasten: (H)erken jij dementie bij mensen met een verstandelijke beperking? Elke twee maanden JOIN!: praatcafé voor mantelzorgers van jongere mensen met dementie Regio Alkmaar Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio West-Friesland Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland Regio Noord-Holland Noord Data Alzheimer Cafés en andere activiteiten van Alzheimer Nederland
spacer
spacer
spacer
  Goed om te weten Stemmen voor mensen met dementie Vijf jaar volgde NRC het leven van Hans Goebertus, die Alzheimer heeft. Leven met een dierbare met dementie: ervaringsverhalen Zo kun je als mantelzorger ook voor jezelf zorgen Training voor naasten: omgaan met gedragsverandering door dementie Mantelzorger Monique schrijft over haar moeder met dementie
spacer
spacer
spacer
spacer
Afmelden voor deze nieuwsbrief Reageren: info@netwerkdementie-nhn.nl
spacer
line
spacer

Dit is een uitgave van het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord. Redactie van deze editie: Jesper de Groot, Liesbeth Rijk, Jeroen Schiffer, Gertruud Bakker, Angela Bruin, Anneke Wienema (hoofdredactie), Krista Kroon (eindredactie). Zij vertegenwoordigen organisaties die zijn aangesloten bij het Netwerk Dementie Noord-Holland Noord.

spacer